Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Χωρίς άδεια κλαμπ στο Μπουρνάζι Συλλήψεις και πρόστιμα κατά τους ελέγχους σε καταστήματα της Αττικής


Συλλήψεις και πρόστιμα κατά τους ελέγχους σε καταστήματα της Αττικής
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τέσσερις συλλήψεις για νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε χωρίς άδεια στο Μπουρνάζι, καθώς και περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας και μη έκδοσης απόδειξης σε διάφορα καταστήματα, είναι μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε περιοχές της Αττικής.

Οι έλεγχοι της τελευταίας εβδομάδας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας κάλυψαν ιατρεία, κέντρα διασκέδασης και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Καταγράφηκαν 23 περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων, πέντε ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και μια επιχείρηση που δεν επέδειξε το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επίσης έλεγχος σε κλαμπ του Μπουρναζίου στο Περιστέρι, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι, καθώς όπως προέκυψε το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου απουσίαζε και αναζητείται εντός των ορίων του αυτόφωρου.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί σαράντα αποδείξεις και απασχολούνταν και δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή χρηματικών προστίμων.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν σχετικές παράνομες ενέργειες, ανώνυμα ή επώνυμα στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: