Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μώραλης: "Τα κόμματα δεν έχουν θέση στους Δήμους" ...


"Και ποιος δεν θα ήθελε τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη στο συνδυασμό του"...
«Τα κόμματα δεν έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, ενώ παράλληλα εξέφρασε την...
απόλυτη αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και ήδη ο κόσμος νοιώθει ότι η ανατροπή στον Πειραιά ξεκίνησε».

"Τα κόμματα δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση" σημείωσε ο κ. Μώραλης, ενώ υπογράμμισε ότι "η επόμενη 5ετία είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Πειραιά":

«Κι εγώ μεγάλωσα σε ένα σπίτι με κεντροαριστερό στίγμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με κεντροδεξιό αντίστοιχα. Τα κόμματα είναι πυλώνες της Δημοκρατίας, όμως δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση», διευκρίνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και τόνισε: «Η επόμενη 5ετία θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Πειραιά. Τα λιμάνια της Ευρώπης θα αλλάξουν μορφή. Ο πολίτης πρέπει να επιλέξει ποια ομάδα θα αλλάξει τα πράγματα. Μια ομάδα που προέρχεται από τα κόμματα ή μια ομάδα από επιχειρηματίες και επαγγελματίες πετυχημένους στο χώρο τους που δίνουν τον δικό τους αγώνα μακριά από αγκυλώσεις;».

Για το όραμά του για τον Πειραιά ανέφερε: «Έχουμε ένα πρόγραμμα με δέκα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά για να μην συνεχιστεί η υποβάθμιση της πόλης, του λιμανιού και της ζωής των πολιτών. Κι αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας, έχουμε εξασφαλίσει ότι μπορούμε να τα κάνουμε με εγγυήσεις ακόμη και σχετικά με την χρηματοδότηση».

Και σημείωσε: «Ο απερχόμενος Δήμαρχος αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει για τα προβλήματα του Πειραιά. Το ότι μάζεψε τα σκουπίδια από ένα κομμάτι της πόλης, δεν είναι το ζητούμενο. Αν αυτό του αρκεί, βάζοντας τόσο χαμηλά τον πήχη μόνο και μόνο για να τον περάσει, κάνει λάθος».

Κατήγγειλε μάλιστα ο κ. Μώραλης ότι σε επίσκεψή του στην Πολεοδομία, είδε σε υπηρεσίες να μοιράζονται φυλλάδια του κ. Μιχολαλιάκου. "Οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι εκλογικά κέντρα του απερχόμενου Δημάρχου, είναι για να εξυπηρετούν τον πολίτη".

Για την κριτική που δέχεται από τον κ. Μιχαλολιάκο για το ψηφοδέλτιό του ο κ. Μώραλης σημείωσε: "Ποιος δεν θα ήθελε τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη στο συνδυασμό του; Προτιμώ να έχω ογκόλιθους επιχειρηματίες για να κάνουμε σωστή δουλειά, απ’ ότι ανθρώπους τέτοιους προκειμένου να φαίνομαι εγώ ισχυρός.

Μακάρι στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση να έρθουν επιτυχημένοι άνθρωποι και επιχειρηματίες. Αντί να δούμε τα θετικά, με την συμμετοχή των ανθρώπων αυτών και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, καθόμαστε και μεμψιμοιρούμε, γιατί αυτό κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: