Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Καθαρό» το πιστόλι του Βαλλιστική εξέταση: Ο Μαζιώτης πυροβολούσε, οι αστυνομικοί απάντησαν μία φορά


Βαλλιστική εξέταση: Ο Μαζιώτης πυροβολούσε, οι αστυνομικοί απάντησαν μία φορά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Από το πιστόλι του Νίκου Μαζιώτη πυροδοτήθηκαν οι οκτώ από τις εννέα σφαίρες που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Ο ένατος κάλυκας πυροδοτήθηκε από το όπλο του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές έρευνες, το πιστόλι USP 9MM που βρέθηκε στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη και κατασχέθηκε είναι «καθαρό», δεν έχει, δηλαδή, χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε. Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και η σύντροφος του Ν.Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έρευνα των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Οι έρευνες που άρχισαν ήδη από την Τετάρτη επικεντρώθηκαν στον Κολωνό, τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα και το Γραμματικό.

Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο των κρατουμένων, στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού»,  μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε οστεοσύνθεση βραχιονίου, κατά την οποία οι γιατροί προσπάθησαν να επανασυνθέσουν το οστό, που καταστράφηκε, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το σώμα του από την πίσω πλευρά με φορά προς τα εμπρός.

Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική σε άλλο χρόνο.

Η εκτίμησή τους είναι ότι ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες στο νοσοκομείο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: