Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Καθ' οδόν η νέα ιδιωτικοποίηση: Σειρά φαίνεται να παίρνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Για τα τελευταία μέτρα στην κούρσα προς την ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων της Ελλάδας, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της το Bloomberg
Το Bloomberg Businessweek επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ένας ιδιωτικός οργανισμός - ταμείο το οποίο έχει μερίδια στα βελγικά αλλά και τα δανέζικα ταχυδρομεία και υπηρεσίες, ενδιαφέρεται στο να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των εγχώριων ταχυδρομείων.
Δεν είναι όμως οι μόνοι μνηστήρες. Ενδιαφέρεται ολλανδική εταιρεία, η TNT Express, η La Poste της Γαλλίας και ο βελγικός οργανισμός των ταχυδρομείων, ο BPOST:BB.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας το 2010 είχε ανακοινώσει την πώληση του 39% των Ελληνικών Ταχυδρομείων ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ώστε να μειωθεί το κρατικό χρέος.
Τα ελληνικά μέσα, λέει πάντα το Bloomberg Businessweek, υποστηρίζουν πως το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται αρκετά εκτός χρονικού πλαισίου και περιμένει ακόμα συμβουλή - οδηγία στο πως πρέπει να προχωρήσει η πώληση.
Ένας λόγος για τον οποίον δεν έχει προχωρήσει ακόμα η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα των υπηρεσιών των ταχυδρομείων ώστε να τα καταστήσει πιο ελκυστικά στους πιθανούς αγοραστές.
Ωστόσο δεν είναι πολλές οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα ταχυδρομεία, καταλήγει το ρεπορτάζ.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: