Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μετά τη συνάντηση με την τρόικα Στο Μαξίμου o Γκ.Χαρδούβελης για τις αποκρατικοποιήσεις


Στο Μαξίμου o Γκ.Χαρδούβελης για τις αποκρατικοποιήσεις
Ο Γκίκας Χαρδούβελης στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρου και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη.

Επί τάπητος το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Όπως διευκρινίσθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- για τις οποίες οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της τρόικας- και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων».

Νωρίτερα είχε ολοκλήρωθεί η τριώρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, «έγινε μια εποικοδομητική κουβέντα, πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους Τόμσεν, Κοστέλο και Μαζούχ».

Όπως τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, η τρόικα εμφανίστηκε «θετικά διακείμενη» στα θέματα που έθεσε η ελληνική πλευρά κάτι που -κατά την άποψη του ίδιου αξιωματούχου- δείχνει ότι «η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά».

«Εστιάσαμε στο πώς ο φαύλος κύκλος της οικονομίας θα γίνει ενάρετος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ανέφερε ότι συζητήθηκε πώς θα εξελιχθούν τα νούμερα τα επόμενα χρόνια, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο -όπως εξήγησε- η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν την ίδια άποψη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: