Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Reportaz - Νέα εσωκομματική τάση στο ΠΑΣΟΚ μανιφέστο και υπογραφές

Reportaz - Νέα εσωκομματική τάση στο ΠΑΣΟΚ μανιφέστο και υπογραφές
Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ απο πράσινα συνδικαλιστικά στελέχη
Νέα εσωκομματική τάση στο ΠΑΣΟΚ με μανιφέστο και υπογραφές
Πρωτοβουλία για την ανάταξη της δημοκρατικής παράταξης, του σοσιαλιστικού χώρου

Ενα νεο εσωκομματικό μπλογκ, ή εσωκομματική τάση αν θέλετε κάνει την εμφάνιση του τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και ώρες.
Ειναι η ομαδα του συνδικαλιστών απο όλους τους πράσινους κοινωνικούς χώρους και γι αυτό ονομάζονται κοινωνιστές. Ειναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν την απόφαση να πάρουν πρωτοβουλία για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ οπως αναφέρουν στο κείμενο μανιφέστο στο οποίο συλλέγουν υπογραφές. Μιλούν για την ανάγκη προοδευτικών συγκλίσεων αφήνοντας να εννοηθεί πως με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προοδευτικό πρόσιμο , ενω απορρίπτουν τη λογική της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.
Στο κείμενο σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες , γίνεται αναφορά, στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων γράφουν : ύστερα απο την τρίτη συνεχόμενη ήττα των επιλογών του σημερινού ΠΑΣΟΚ και της ηγετικής του ομάδας, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να αναμένουμε άπραγοι τις εξελίξεις.
Τα ιδια στελέχη στο κείμενο τους κάνουν λόγο για απόρριψη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και η απόρριψη της εικονικής «Κεντροαριστεράς» που κατασκευάζεται από την κορυφή, με την εύνοια της διαπλοκής και η μη ανταπόκριση των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως εκφράζονται στους Φορείς της κοινωνίας, πολιτικά και εκλογικά.
Αναφέρονται και στην επόμενη ημέρα σημειώνοντας οτι : Η δημοκρατική σοσιαλιστική Παράταξη και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πιστέψαμε στις αρχές και τα προοδευτικά της προτάγματα είμαστε ΕΔΩ! Κοινωνικά και πολιτικά στελέχη με καθημερινή παρέμβαση στις κοινωνικές εξελίξεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πολίτες,με ενεργό συμμετοχή, μακριά από τις επιλογές των σημερινών αποτυχημένων διαχειριστών του ιστορικού της ονόματος, αλλά παρόντες στην κοινωνία, στους κοινωνικούς χώρους, στην καθημερινότητα.
Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα πράσινα συνδικαλιστικά στελέχη επισημαίνουν ποια θα μπορούσε να ηταν η λύση σε ενα προοδευτικό πλαίσιο μέσα, καθώς προκρίνουν ότι συγκυβέρνηση της«κεντροαριστεράς» με τους εκφραστές της συντήρησης δεν μπορεί να υπάρχει. Μια προοδευτική παράταξη έχει συνομιλητές και συνεργάτες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και όχι τους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Της επανατοποθέτησης της διαχρονικής αξίωσης του δημοκρατικού κόσμου για ευρύτερες συνεργασίες των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και δεσμεύσεων,τερματίζοντας οριστικά την κυβερνητική σύμπραξη με τη Δεξιά και τη μνημονιακότερη των μνημονίων πολιτική της.
Και καταλήγουν στο κείμενο τους :
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, πατριωτικό,μαζικό και συλλογικό Κίνημα.
Για ένα Κίνημα που μπορεί να εκφράσει και πάλι τη δυναμική της κοινωνίας και των αναγκών της.
Για ένα Κίνημα των υγειών παραγωγικών δυνάμεων, των νέων, των ανέργων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των εργαζόμενων, των αγροτών ενάντια στον μεταπρατισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ενδοτισμό και την υποτέλεια.
Για ένα Κίνημα υπεράσπισης της Προσωπικής, Κοινωνικής και Εθνικής μας Αξιοπρέπειας.
Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, ανασυγκροτούμε τον προοδευτικόσοσιαλιστικό χώρο από την βάση, από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Τα στελεχη αυτά έχουν συλλέξει και συνεχίζουν να συλλέγουν υπογραφές ανά νομό και ανά περιφέρεια με στόχο να αποτελέσουν τους πυρήνες που θα μετέχουν στο συνέδριο.
Β.Γ 
.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: