Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«Άθλιο και ελεεινό» Κύμα αντιδράσεων μητροπολιτών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Κύμα αντιδράσεων μητροπολιτών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αντίδραση μητροπλιτών έχει προκαλέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς θεωρούν ότι «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί διά να εφαρμοστεί διά νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα "σύκα-σύκα" και την "σκάφη-σκάφη"» αναφέρει ο μητροπολίτης, σημειώνοντας ότι «στην επαρχία μου, την Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κληρικοί και λαικοί και απλός λαός (τσοπάνηδες και γεωργοί) είναι όλοι οργισμένοι εναντίον σας για το τόλμημά σας να προωθείτε ένα τέτοιο ελεεινό νομοσχέδιο ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας».

Σύμφωνα με το romfea.gr επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για το  αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απέστειλαν ακόμη δύο μητροπολίτες, οι Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ. Την «οδυνηρή έκπληξη» και την αντίθεσή του εξέφρασε και ο μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: