Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Με στοιχεία από ΔΕΔΔΗΕ, Ε9 και Ε2 Έως τα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για κενά χωρίς ρεύμα ακίνητα


Έως τα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για κενά χωρίς ρεύμα ακίνητα

Αθήνα
Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
 
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών Άννα Κόλλια μιλώντας χθες Πέμπτη σε σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 ξεκαθάρισε τα εξής:
  • Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα ενσωματώνει και τις τελευταίες αλλαγές του νόμου 4286/2014. Η νέα εκκαθάριση θα αφορά στην έκπτωση 20% για τα κενά  μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τις εκπτώσεις 50% ή 100% για τις περιπτώσεις φορολογούμενων με πολύ χαμηλό εισόδημα, ανάπηρους, ανέργους, κ.λπ..
  • Η εφαρμογή του Ε9 για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων χωρίς πρόστιμα θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης.
Για την έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως θα ισχύσει για αποπερατωμένα κτίσματα τα οποία έχουν ρευματοδοτηθεί, έχουν πάρει ρολόι και για οποιοδήποτε λόγο έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης (συνολικά για όλο το έτος 2013) και σε καμία περίπτωση για ημιτελή κτίσματα καθώς και για ακίνητα που ουδέποτε έχουν ηλεκτροδοτηθεί.
Για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα η κ. Κόλλια διευκρίνισε πως τα στοιχεία θα αντληθούν από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και τα έντυπα Ε9 και Ε2. Αρχικά οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ταυτοποιήσουν τους αριθμούς παροχής που έχουν δηλωθεί στο Ε9 με τα στοιχεία που θα αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ και εν συνέχεια θα ελέγξει  το Ε2 για να διαπιστωθεί η περίοδος που το κάθε κτίσμα είναι κενό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: