Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στο τέλος Νοεμβρίου το 50% Πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους


Πώς θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους
Από παλαιότερη διαμαρτυρία ενστόλων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στο τέλος Νοεμβρίου, με τις αποδοχές του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί στους ενστόλους το 50% των αναδρομικών που δικαιούνται για τις περικοπές που υπέστησαν τη διετία Ιούλιου 2012 - Ιούλιου 2014.
Όπως αποκάλυψε σήμερα Τρίτη ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και τους κανόνες της Ελληνική Στατιστικής Αρχής για την απεικόνιση των δαπανών στους δημοσιονομικούς λογαριασμούς, αποφάσισε να καταβάλει σταδιακά τα αναδρομικών των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας ως εξής:
  • Με τις αποδοχές Δεκεμβρίου που προκαταβάλλονται στα τέλη Νοεμβρίου θα καταβληθεί το 50% των αναδρομικών που οφείλονται στους ενστόλους από τον Ιούλιο του 2014.
  • Τα υπόλοιπα αναδρομικά της περιόδου Αύγουστος 2012 - Ιούνιος 2014 θα καταβληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και σε 36 μηνιαίες δόσεις.
  • Δεν θα γίνει συμψηφισμός των αναδρομικών με το κοινωνικό μέρισμα των 37,5 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι ένστολοι.
  • Οι «ξεπαγωμένες» από το 2012 μισθολογικές προαγωγές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας θα διατηρηθούν.
Το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε πως το μισθολόγιο των ενστόλων δεν περιλαμβάνεται στα όσα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ωστόσο ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις που πιθανώς καταθέσουν οι ένστολοι, ώστε να «αποσυμπιεστεί» η μισθολογική διαφορά μεταξύ του εισαγωγικού μισθού του ανθυπολοχαγού και του μισθού εξόδου του υποστρατήγου.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: