Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...


Στο δρόμο προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντιδράσεις «παπανδρεϊκών» στελεχών και την έκδηλη απροθυμία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού ...
να συμμετάσχει στις διεργασίες αυτές. Το Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές αλλαγής σελίδας του κόμματος στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο, το προηγούμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρωθεί στην ενότητα του κόμματος, αλλά παράλληλα πρόκειται να προχωρήσει σε νέο κάλεσμα για συμπόρευση σε κινήσεις που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς.



Σε ό,τι αφορά το όνομα του κόμματος αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με όσα διαβεβαιώνουν οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου. Στο ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούν η Δημοκρατική Παράταξη να αποτελέσει την πλατφόρμα συνάντησης όλων των συγγενικών δυνάμεων, οι οποίες συμμετέχοντας σε αυτήν δεν θα χάσουν την αυτονομία τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις δύο ομιλίες στο πλαίσιο της έκθεσης ιστορικού υλικού «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», έχει επιβεβαιώσει τις αποστάσεις που κρατάει εδώ και πάρα πολύ καιρό από τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο κ. Παπανδρέου – όπως αναμενόταν – δεν θα πάρει μέρος στις διεργασίες του Σαββατοκύριακου, αλλά θα απουσιάζει στο Παρίσι. Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, όταν σημειώθηκαν οι αποδοκιμασίες στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την πρώτη ημέρα της παραπάνω έκθεσης, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά της κόντρας των δύο ανδρών. Όμως ερώτημα παραμένει το τι θα γίνει στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου κατέβει στην Αχαΐα όπου υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες για να μην εκλεγεί ή αν θα προτιμήσει κάποια άλλη περιφέρεια, την οποία όμως ενδέχεται να την αρνηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Τα στάδια για το Συνέδριο

Σε πρώτη φάση αυτό που απασχολεί περισσότερο τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου είναι η δημιουργία κλιμακίων και Οργανωτικών Επιτροπών σε όλη τη χώρα.

«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο “μέτωπο” ανθρώπων που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και στην συμπαράταξη και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.


Το σχέδιο που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου έχει ως εξής:

Το σχέδιο που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου έχει ως εξής:


Κλιμάκια ΕΟΕΣ

Τα κλιμάκια της ΕΟΕΣ θα έχουν την ευθύνη για την συγκρότηση των περιφερειακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου και την διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στο χώρο ευθύνης τους.

Αποτελούνται από μέλη της ΕΟΕΣ, κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Τον οργανωτικό συντονισμό του κλιμακίου έχουν τα μέλη της συντονιστικής γραμματείας της ΕΟΕΣ.

Τα κλιμάκια θα επισκεφθούν όλες τις περιοχές της Περιφέρειας ευθύνης τους. Θα συνεννοηθούν με τα μέλη της ΕΟΕΣ στην περιφέρεια, με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, με εκπροσώπους των μαζικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών οργανώσεων, με τα κινήματα των πολιτών, με ανθρώπους που πιστεύουν στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημοκρατικής Παράταξης. Θα συνομιλήσουν μαζί τους αναπτύσσοντας τις αποφάσεις που έχουμε λάβει για το Συνέδριο και καλώντας όλους να ενταχθούν στην προσπάθειά μας. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, όλοι όσοι θέλουν να συμβάλλουν είναι καλόδεχτοι και απαραίτητοι.

Την ευθύνη του συντονισμού τους θα έχει η Οργανωτική Γραμματεία (Στ. Αγγελούδης, Λ. Κατσικαρέλης, Ν. Μπίστης, Χ. Πρωτόπαπας) και για τα κλιμάκια των «Μαζικών Κινημάτων» η αντίστοιχη Γραμματεία της ΕΟΕΣ (Π. Αθανασόπουλος, Τ. Αντωνίου, Δ. Λιντζέρης, Ν. Σαλαγιάννης).


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


(Α) Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή (ΝΟΕΣ)


I. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας δημιουργείται Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή (ΝΟΕΣ) για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Η ευθύνη της συγκρότησής της ανήκει στο αρμόδιο κλιμάκιο της ΕΟΕΣ, μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία Οργανωτικού.


II. Η ΕΟΕΣ συγκροτείται από:


Ø Τα μέλη της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, τα οποία διαμένουν στην περιοχή

Ø Τα μέλη της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ της εκλογικής περιφέρειας

Ø Στελέχη από αντιπροσωπευτικές οργανώσεις (κοινωνικές, επιστημονικές, αγροτικές, επαγγελματικές), την Αυτοδιοίκηση και τα Κινήματα πολιτών.

Ø Στελέχη που μετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 2012 και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014.

Ø Πρώην βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη.

Ø Πολίτες με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση που θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας.

Ø Τους Γραμματείς των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια.

Ο αριθμός των μελών δεν είναι περιοριστικός. Είναι ανοιχτή η συμμετοχή σε όσους επιθυμούν να στρατευθούν και να συμβάλλουν.


III. Για τον συντονισμό της λειτουργίας της ΝΟΕΣ συγκροτείται ολιγομελής Γραμματεία της, με την ευθύνη του κλιμακίου της ΕΟΕΣ και μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία Οργανωτικού.



(Β) Περιφερειακή ΟΕΣ (ΠΟΕΣ)


Αποτελείται από τις Γραμματείες της ΝΟΕΣ της περιφέρειας.

Την ευθύνη της λειτουργίας έχει ολιγομελής γραμματεία, με ένα υπεύθυνο από κάθε ΝΟΕΣ (ο οποίος υποδεικνύεται από την Γραμματεία της).



(Γ) Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΔΟΕΣ)


Με την ευθύνη του κλιμακίου της ΕΟΕΣ και της ΝΟΕΣ, συγκροτείται σε κάθε Δήμο η Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΔΟΕΣ).

Τα κριτήρια συγκρότησης είναι αυτά που ισχύουν για τις ΝΟΕΣ. Στην ΔΟΕΣ συμμετέχει και η συντονιστική επιτροπή της αντίστοιχης Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΟΕΣ συντονίζεται από ολιγομελή Γραμματεία.


(Δ) ΝΟΕΣ Λεκανοπεδίου


Στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι ΝΟΕΣ θα δημιουργηθούν με αντιστοιχία στις εξής «περιφέρειες» :

Α’ Αθήνας, Νότια Αθήνα (Β1), Δυτ. Αθήνα (Β3) , Βορ. Αθήνα (Β2), Α και Β Πειραιά, Βόρεια Αττική, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική.

Τα κλιμάκια του λεκανοπεδίου θα λειτουργήσουν όπως ακριβώς και αυτά στις Περιφέρειες.


(Ε) ΟΕΣ με μέλη από τα Μαζικά Κινήματα


Με την ευθύνη της Γραμματείας Μαζικών Κινημάτων και των αντίστοιχων κλιμακίων, συγκροτούνται στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου με μέλη που προέρχονται από συνδικαλιστικές Οργανώσεις Εργαζομένων, Επαγγελματικές Οργανώσεις, Οργανώσεις Επιστημόνων και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις άλλων Μαζικών Κινημάτων (ανάπηροι, οικολόγοι κ. α. )

Η διαδικασία θα εξειδικευτεί με ειδική εγκύκλιο της αρμόδιας Γραμματείας.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3976.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: