Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

«Γιορτάζουμε» την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων (!)...





Η 4η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των ζώων. Δυστυχώς, πέρα από τα ίδια τα ζώα που δεν έχουν τον τρόπο ούτε να γιορτάσουν ούτε -πολύ περισσότερο- να εκφράσουν την αγωνία τους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας εξακολουθούν να...
ξεσπάνε τη μανία και το μίσος τους πάνω στα ανυπεράσπιστα όντα.
Οι νόμοι που ισχύουν δεν φτάνουν να τα προστατέψουν και μόνο τους τελευταίους μήνες φάνηκε κάποια ισχνή προσπάθεια να μπει ένας φραγμός στα εγκλήματα κατά των ζώων.
Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα καθιερώθηκε το 1931 στη Φλωρεντία, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταχείρισής τους. Στην αρχική διακήρυξη τονιζόταν η χρήση αυτής της ξεχωριστής ημέρας, για να τιμηθεί η αγάπη και ο σεβασμός για τα ζώα με μια ιδιαίτερη χειρονoμία σε κάθε χώρα.
Παρ' όλες τις παραινέσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, των πολιτών και κάποιων δημοτικών αρχών που εμφανίζουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία, η ημέρα αυτή περνάει απαρατήρητη πρωτίστως από τους οδηγούς τροχοφόρων και έπειτα από πολίτες που θεωρούν ότι ενοχλούνται από τα ζώα και για τον λόγο αυτό έχουν κάθε δικαίωμα να τα εξολοθρεύουν.
Η ημέρα αυτή θα περάσει και πάλι αδιάφορα, με τα σκοτωμένα ζώα της ασφάλτου, με τα σκοτωμένα αρκουδάκια στην Εγνατία και με την πρόσφατη ανάμνηση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου της μικρής σκυλίτσας στην Εύβοια. Χρόνια τους πολλά, αν και ειδικά τα «πεταμένα» αδέσποτα έχουν μέσο όρο επιβίωσης στην Ελλάδα τα δύο χρόνια…

Α. Ψ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: