Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες «Ψαλιδισμένη» η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα


«Ψαλιδισμένη» η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπως και στις άλλες πόλεις της χώρας. Ωστόσο, στο Σύνταγμα, οι μαθητές δεν έχουν την τιμητική τους, καθώς παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιτρέπεται η παρέλαση μόνο σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων.

Με απόφαση της αστυνομίας, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Και φέτος εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών: Τοποθετήθηκαν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων έγινε μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάνω από την ευρύτερη περιοχή πετά το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι γονείς μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου, ωστόσο εξαιτίας του αποκλεισμού της πλειοψηφίας των μαθητών της Αθήνας από την παρέλαση, ελάχιστοι είναι οι γονείς που προσήλθαν.

Γονείς που έκαναν δηλώσεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται τόσο για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όσο και για τον αποκλεισμό των μαθητών των σχολείων της Αθήνας από την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που στο Σύνταγμα η μαθητική παρέλαση πραγματοποιείται μόνο με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αυτό γίνεται για λόγους χρονικού περιορισμού, καθώς τα σχολεία είναι πολλά. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα αποδοκιμασιών προς την κυβέρνηση.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, βρίσκονται σε ισχύ σε όλους τους Δήμους της Αττικής από το πρωί της Τρίτης.

Ζάκυνθος: Η βροχή μπλόκαρε την παρέλαση

Λόγω της δυνατής βροχόπτωσης που πλήττει τη Ζάκυνθο από το βράδυ της Δευτέρας δεν πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Στο νησί, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, μετέβη ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος νωρίς το πρωί βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όπου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Στεφάνι κατέθεσαν, επίσης, ο εκπρόσωπος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς καθώς και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: