Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δεν βγαίνουν τα «κουκιά»...


Παρ' όλο που και οι πιο ρεαλιστές γαλάζιοι αναγνωρίζουν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι, μετά τη στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την οριστική απόφαση του Φώτη Κουβέλη όχι μόνο να...
μην είναι ο ίδιος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά να καταψηφίσει το κόμμα του την κυβερνητική πρόταση ανεξαρτήτως προσώπου, οι 180 «δεν βγαίνουν», συνεχίζεται η προσπάθεια προσέγγισης ανεξάρτητων βουλευτών ή βουλευτών άλλων κομμάτων που κινδυνεύουν να μην ξαναμπούν στη Βουλή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Σε αυτή, κομβικό ρόλο θα έχουν εκ των πραγμάτων οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης (ο οποίος και θα ανοίξει από πλευρά της Ν.Δ. αύριο τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης) και βεβαίως ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος και λόγω του θεσμικού του ρόλου αλλά και κομματικής εμπειρίας έχει καλή σχέση με πολλούς βουλευτές. Τα κουκιά, όμως, χωρίς ΔΗΜΑΡ δύσκολο να βγουν, εκτός εάν κάτω από το τραπέζι γίνει καμία ανίερη συμμαχία με Χ. Α.

Β. ΣΑΜ. - enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: