Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ''...


Πολιτικό σεισμό προκαλεί η καταγγελία του εκπροσώπου τύπου του  ΣΥΡΙΖΑΠάνου Σκουρλέτη ότι επιχειρηματίες προσεγγίζουν βουλευτές τους οποίους επιχειρούν να δωροδοκήσουν προκειμένου...
να διαμορφωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφευχθεί η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Σκουρλέτης ενώ όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος απάντησε «έτσι διάβασα» παραπέμποντας ουσιαστικά στο δημοσίευμα (σ.σ. της Kontra News).

Λίγες ώρες αργότερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για διεξαγωγή επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.


Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Τσίπρας
Σε παρέμβασή του μετά την εντολή για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα σαν «παράγοντα αποσταθεροποίησης και υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας» καλώντας τον «να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία».

Όλόκληρη η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Βενιζέλος: Θεσμική αθλιότητα οι καταγγελίες Σκουρλέτη
Για «δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη» ενέργεια εκ μέρους του Αρείου Πάγου έκανε λόγο σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η προκαταρκτική εξέταση, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, «θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».

«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες. Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ευελπιστούμε η ετεροχρονισμένη έρευνα να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση
Ολιγόλογο και σύντομο ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της κυρίας Κουτζαμάνη.

«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης,  έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: