Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...


Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης περιέγραψαν τρία στελέχη που θα συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας,...
ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Γιάννης Τούντας πήραν τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου και εξέφρασαν τις ιδεολογικές θέσεις και πολιτικές προτάσεις της υπό σύσταση Δημοκρατικής Παράταξης.


Συγκεκριμένα ο κ. Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Παράταξη είναι συμπαράταξη και όχι κόμμα. Σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία του, το ΠΑΣΟΚ έχει τα όργανά του, ομοίως όμως και την αυτονομία τους διατηρούν και οι πολιτικές Κινήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόμαστε».

Ο κ. Πρωτόπαπας έστειλε και μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση:

«Αυτές τις μέρες διαβάζω ότι εδώ –λέει- θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ,  οι ίδιοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τη μια μέρα ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, οι ίδιοι ακριβώς την άλλη μέρα προσπαθούν να μετατραπούν σε εγγυητές του ΠΑΣΟΚ και να συζητήσουν για την πορεία του. Δεν κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ από κανέναν».

Σε σχέση με το πότε θα γίνει το συνέδριο ο κ. Πρωτόπαπας επανέλαβε την πρόταση του κ. Βενιζέλου να διεξαχθεί, δηλαδή, στο τέλος Ιανουαρίου.

Είπε ότι χρειάζεται προετοιμασία και πρόσθεσε: «εάν θέλουμε να οργανώσουμε σωστά ένα Συνέδριο, εάν θέλουμε η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη να έχει παντού πρόσωπο, να έχει παντού έκφραση, να έχει παντού τις Επιτροπές της σε όλη την Ελλάδα σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά της χώρας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Άρα το Συνέδριο προσδιορίζεται χρονικά και σε αυτό μπορούμε να το αποφασίσουμε σήμερα, στα τέλη του Γενάρη του 2015».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης από την πλευρά του υπογράμμισε μεταξύ των άλλων την ανάγκη να αναδειχθεί ένας τρίτος αυτόνομος πόλος στο πολιτικό σύστημα «ανάμεσα στη συντηρητική Δεξιά και στην κομμουνιστογενή Αριστερά». Συμπλήρωσε ότι «είναι αυτός που εν τέλει καθιστά πατριωτικό χρέος την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

Επιπλέον ανέφερε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. «Είμαστε και θα παραμείνουμε εγγυητές της εθνικής σταθερότητας, που αν είναι εθνική, μπορεί να είναι προοδευτική. Αν δεν είναι, δεν είναι ενότητα», κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Τέλος ο Γιάννης Τούντας μίλησε για την ενότητα του ευρύτερου χώρου αναφέροντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί και ηγεμονισμοί. Σημείωσε, επίσης, πως «η υπέρβαση του παλιού δε θα επιτευχθεί ούτε με παρθενογενέσεις ούτε με Μεσσίες, με ή χωρίς σακίδια. Θα επιτευχθεί όταν θα μπορέσουμε να παντρέψουμε τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου με τις μελλοντικές γενεές αυτής της εποχής». Πρόσθεσε δεν τα εξής:

«Ενότητα θα επιτευχθεί και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων και των κινήσεων που συγκροτούν τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, αλλά που ταυτόχρονα όμως θα δίνουμε τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης και όλων των ενδιαφερομένων πολιτών, για να μπορέσουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κίνημα υποστήριξης μέσα στον ελληνικό λαό».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_33.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: