Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε...


Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee - EUMC), εξελέγη το απόγευμα της Πέμπτης...
ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγόςΜιχάλης Κωσταράκος.


Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος αναλαμβάνει την ηγεσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου με αυξημένη ισχύ.

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες. Πέραν του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, υποψήφιοι ήταν επίσης ένας Ισπανός ναύαρχος και ένας Φιλανδός αντιστράτηγος.

Ο στρατηγός Κωσταράκος κέρδισε την πλειοψηφία, καθώς ψήφισαν υπέρ του 20 από τα συνολικά 27 μέλη. Η θητεία του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ ως νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ θα είναι τριετής με ανάληψη καθηκόντων τον Νοέμβριο του 2015.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον αρχηγο ΓΕΕΘΑ για την εκλογή του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.



Παράλληλα σε δήλωσή του ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για «αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων  Δυνάμεων της χώρας μας» εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: