Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αναζωπυρώνεται η «μάχη» στο ΠΑΣΟΚ...


pasok 
Το φιτίλι βάζει η Χαριλάου Τρικούπη... 
Δριμεία επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου –χωρίς πάντως να τον κατονομάσει- εξαπολύει με «άτυπη ενημέρωση» 1000 λέξεων η Χαριλάου Τρικούπη, λίγες ώρες πριν από...
την συγκέντρωση Νεολαίων που τον στηρίζουν στη Θεσσαλονίκη. 
Μεταξύ πολλών άλλων, πλασάρει την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού ως «εκτός καταστατικού» του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να την ακυρώσει. «Έχει δημιουργηθεί σε ορισμένους η εσφαλμένη εντύπωση ότι η πρόταση που κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες αφορά τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το καταστατικό και με σεβασμό στο τίτλο, το έμβλημα και γενικότερα την ταυτότητα του κινήματος. Η πρόταση όμως που διατυπώθηκε κινείται εκτός του καταστατικού πλαισίου και θέτει τα πάντα υπό συζήτηση χωρίς κανένα φραγμό: ούτε το όνομα, ούτε το έμβλημα, ούτε την πολιτικό-αξιακή ταυτότητα. Το ΠΑΣΟΚ κηρύσσεται σε κατάσταση υπαρξιακής κρίσης που μηδενίζει την εισφορά και το ρόλο του στη σταθεροποίηση της χώρας και την ασφαλή έξοδο από την κρίση», λένε οι συντάκτες της ανακοίνωσης, προσθέτοντας πως ούτως ή άλλως η πρόταση απευθύνεται σε όσους κινούνται στον ευρύτερο χώρο, «άρα στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης» και όχι στα μέλη και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.
Σε άλλο σημείο πάντως, η πρόταση Παπανδρέου ερμηνεύεται ως πρόταση που περιορίζει το ΠΑΣΟΚ στα κομματικά οργανωτικά τείχη, για να του καταλογίσουν ότι μέσω αυτής επιχειρεί να αφήσει το κόμμα στο περιθώριο όλων των διεργασιών που κινούνται με κοινό παρονομαστή την αναφορά στο χώρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των οποίων έσπευσε να ενταχθεί το Ποτάμι και οι οποίοι εκφράζουν πολιτικά τις δυνάμεις που στεγαζόντουσαν μέχρι πρόσφατα στη ΔΗΜΑΡ.
«Το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων ετών για την πορεία και το μέλλον της χώρας - λίγο πριν την αλλαγή σελίδας - δεν θα επιτρέψει σε κανένα και σε καμία σκοπιμότητα να το μετατρέψει από εγγυητή της σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας είτε πριν είτε μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», προειδοποιούν, χαρακτηρίζοντας «πλαστά και ανιστόρητα» τα διλήμματα περί «καθαρού κομματικού ΠΑΣΟΚ» ή της ευρύτερης «Δημοκρατικής Παράταξης». Επιμένουν άλλωστε ότι αυτά έχουν απαντηθεί είτε το 1992 με τον Α.Μπριλάκη και τον Ι.Μπούτο, είτε το 2004 με τους Α.Ανδριανόπουλο, Μ.Ανδρουλάκη, Μαρία Δαμανάκη και Στ.Μάνο.
«Αν κάποιος νομίζει ότι η συνάντηση με τις δυνάμεις αυτές και πολλούς πολίτες χωρίς κομματική ένταξη που πιστεύουν στη Δημοκρατική Παράταξη θα επιτευχθεί μέσα από μια πρόσκληση συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ και το δικό του κομματικό συνέδριο, είτε αγνοούν τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέσα στη κοινωνία είτε επιδιώκουν μια εσωστρεφή διαδικασία που αδιαφορεί για τη κοινωνία, ενώ ο κίνδυνος είναι η κοινωνία να αδιαφορήσει για τις εσωστρεφείς κομματικές διαδικασίες», λένε με νόημα οι συντάκτες της ανακοίνωσης που κατά τα άλλα επαναλαμβάνει τα περί αποφάσεων των οργάνων του κόμματος σχετικά με την πορεία προς τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και «απαντούν» στις οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της πρότασης Παπανδρέου, με τη διαβεβαίωση ότι οι 52 από τις 61 Νομαρχιακές Επιτροπές που έχουν συνεδριάσει μέχρι σήμερα τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης…
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: