... για Πρόεδρο Δημοκρατίας...
Η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε...
Είτε τη σταματούμε και παλεύουμε για την αποκατάσταση της βλάβης, είτε είμαστε συνένοχοι στο αποτελείωμα της χώρας», είπε. Διαβάστε τι δηλώνει αποκλειστικά σε analitis.gr και tvxs.gr για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αγορές και τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ.
Ο κ. Δήμας είναι πρόσωπο που χαίρει γενικότερης εκτίμησης. Όμως εδώ το ζητούμενο είναι η συνέχιση ή όχι μία οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Και ακόμη και αν ο κ. Δήμας είχε τη θέληση σίγουρα δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει και πόσο μάλλον να αλλάξει αυτήν την πολιτική. Επομένως για μένα δεν υπάρχει δίλημμα.
Οπότε τι θα κάνει η Μίκα Ιατρίδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές; Δε θα ψηφίσει Πρόεδρο την Τετάρτη; Και αν όχι να μην περιμένουμε να αλλάξει στάση ως τις 29/12 που είναι η τελική ψηφοφορία;
Σας θυμίζω ότι είπα «Όχι» στα Μνημόνια, με αποτέλεσμα να διαγραφώ από τον κ. Σαμαρά, ακριβώς γιατί ως οικονομολόγος και ως πολιτικός μπορούσα να δω το αυτονόητο, πως η πολιτική που τα συνόδευε θα ήταν καταστροφική και αδιέξοδη και ως βουλευτής έπρεπε να υποστηρίξω, με οποιοδήποτε κόστος, το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων.
Εκ των υστέρων , ήρθε το ίδιο το ΔΝΤ να επιβεβαιώσει πως δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας αλλά πλάνο θυσίας της για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ, με αποτέλεσμα η χώρα να δανείζεται τεράστια ποσά για να πληρώσει ένα χρέος που ήξεραν όλοι, Τρόικα, Παπανδρέου, Σαμαράς, πως ήταν μη βιώσιμο. Αυτό είναι το «προπατορικό αμάρτημα» για το οποίο μίλησε την περασμένη εβδομάδα η κα. Σάντλερ, πρώην υποδιευθύντρια του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ , λέγοντας ότι το ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής του παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους άμεσα.
Όμως σας παραπέμπω και στη σχετική ομολογία του ΔΝΤ πέρυσι , ότι ενώ το ελληνικό χρέος κρίθηκε μη βιώσιμο το 2010,το ΔΝΤ παράτυπα συμφώνησε στη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα παροχής ρευστότητας, όταν η Ελλάδα χρειαζόταν αναδιάρθρωση άμεσα.
Οι επιλογές των κομμάτων που απαρτίζουν τη σημερινή συγκυβέρνηση έχουν προκαλέσει στη χώρα μία οικονομική και κοινωνική τραγωδία και θα της κοστίσουν τρεις χαμένες δεκαετίες . Πώς μπορώ να τους δώσω αμνηστία με την ψήφο μου; Οπότε, για να απαντήσω και ευθέως στην ερώτηση σας, θα ψηφίσω «Όχι» για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν ψηφίσουν 179 και από τη δική σας μια ψήφο εξαρτηθεί η τύχη της χώρας τι θα κάνετε;
Είτε ψηφίσουν 179 είτε 178 δε θα αλλάξει το γεγονός ότι η χώρα βομβαρδίστηκε και συνεχίζει να βομβαρδίζεται από τους 155. Κανένα δίλημμα. Σήμερα γνωρίζουν όλοι όσα θα έπρεπε να ξέρουν απ’ την αρχή και ακόμη και αν υπήρχαν κάποτε δικαιολογίες για κάποιους τώρα τελείωσαν, Η πολιτική της κυβέρνησης δοκιμάστηκε. Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε. Είτε τη σταματούμε και παλεύουμε για την αποκατάσταση της βλάβης, είτε είμαστε συνένοχοι στο αποτελείωμα της χώρας.
Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος τη Δημοκρατίας θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Τι θα κάνετε τότε; Θα συμμετείχατε σε κάποιο άλλο κόμμα; Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΟΤΑΜΙ;
Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Αν δεν πειστώ για τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα ενός εναλλακτικού προγράμματος τότε δε θα στηρίξω κανέναν . Και προς το παρόν δεν έχω πειστεί.
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου