Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οι πρώτες αντιδράσεις Τι δηλώνουν ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την ανακοίνωση Στ.Δήμα


Τι δηλώνουν ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την ανακοίνωση Στ.Δήμα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Θετικά διακείμενος στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, δήλωσε ο Παναγιώτης Μελάς από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Κινούμαι σε θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο βουλευτής σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου. Δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς…σενάρια» είναι μήνυμα πουανήρτησε στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός συνασπισμός (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αριθμεί 155 βουλευτές και χρειάζονται άλλοι 25 για να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι (στην τρίτη ψηφοφορία) για την εκλογή Προέδρου.

Στην πλειονότητά τους, οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν προϊδεάσει για το εάν κοιτούν προς το «ναι» ή το «όχι».

Όπως αναφέρει το Έθνος, κοντά στο «ναι» βρίσκονται 13 ανεξάρτητοι βουλευτές, ανάμεσά τους οι Σπ.Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γρ.Ψαριανός, Χρ.Αηδόνης, Π.Μελάς και Β.Οικονόμου. Επίσης, ο Βύρων Πολύδωρας έχει δηλώσει ότι εάν βρεθούν 179 τότε εκείνος θα είναι ο 180ός βουλευτής που θα ψηφίσει «ναι».

Προς το «όχι», συντασσόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να στρέφονται οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές. Μεταξύ αυτών είναι οι επικεφαλής της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα», Οδ.Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ.Τζάκρη, η Ραχήλ Μακρή, ο Π.Τατσόπουλος ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκλέχθηκε με τις γραμμές του κόμματος, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο τελευταίος σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων την απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογές, γράφοντας: «Πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι».

Στους αναποφάσιστους συγκαταλέγονται οι Μ.Ιατρίδη, αλλά και οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή Στ.Μπούκουρας και Χρ.Αλεξόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: