Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης


Το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως το νέο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα, την ώρα που στο παρασκήνιο καταγράφονται ορισμένες «καραμπόλες».
tsip1
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Όπως είθισται πριν από την συγκρότηση της κάθε κυβέρνησης, οι φήμες οργιάζουν και ονόματα πάνε κι έρχονται. Για παράδειγμα, εκτός του Νίκου Ξυδάκη που «παίζει» για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της νέας κυβέρνησης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Αν ο κ. Σακελλαρίδης δεν αναλάβει εν τέλει ρόλο πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου, τότε θεωρείται βέβαιη η αξιοποίησή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, υπό τον Γιώργο Σταθάκη που θα είναι ο «υπερ-υπουργός».
Αρνήθηκε ο Φώτης Κουβέλης το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Παράλληλα, προς το υπουργείο Εργασίας –και όχι το υπερυπουργείο Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης- φαίνεται να κατευθύνεται ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούγεται για τη θέση της υπουργού Εσωτερικών. Η κ. Κωνσταντοπούλου θα αναλάβει το εν λόγω «υπερ-υπουργείο» μόνο αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να αναθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στον επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη ή στον Φώτη Κουβέλη, όπως θέλουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν φήμες.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ ως προς την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να πάρει θέση στο υπερυπουργείο Περιβάλλοντος ο Γιάννης Τσιρώνης.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήδη… ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας ενώ ο Γιάννης Βαρουφάκης επίσης προανήγγειλε, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ότι θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών –αλλά ο τομέας των εσόδων αναμένεται να ανατεθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να αναλάβει είτε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είτε αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ όλα δείχνουν ότι στο τέταρτο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής θα προταθεί ο Νίκος Βούτσης.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: