Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Την Τρίτη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τη λίστα


tile
Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης, ώστε να επεξεργαστούν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων την οποία θα υποβάλει εντός της ημέρας η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, διέψευσε την πληροφορία οτι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε ήδη στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί. «Δεν έχουμε λάβει κατάλογο. Η χρονική διορία πλησιάζει και η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές» έγραψε στο Twitter.
Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν θα υπάρξει «απόφαση» των θεσμών για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων παρά μόνο μια «πρώτη εκτίμηση» που θα παρουσιαστεί στους υπ. Οικονομικών. Αυτοί με τη σειρά τους θα συνεδριάσουν αύριο για να εξετάσουν τη λίστα.
Την αυριανή τηλεδιάσκεψη επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μ. Γιέγκερ. «Προηγουμένως θα εξεταστεί από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ και μετά θα δώσουν την γνώμη τους, βάση της οποίας θα υπάρξει συζήτηση των υπουργών Οικονομικών. Αυτό σύμφωνα με το πλάνο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν βλέπει λόγο να μην πάει το θέμα στο γερμανικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα αν η λίστα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε περιμένει η λίστα να είναι «συνεκτική και εύλογη». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αν λήξει το υφιστάμενο πρόγραμμα θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες πριν ετοιμαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: