Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Παράθυρο» από Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη...


«Παράθυρο» από Βαλαβάνη για αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη
 Την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν...
παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», υπογράμμισε η κυρια Βαλαβάνη, μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Όσον αφορά σε πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, υπογράμμισε ότι τα τσιγάρα είναι πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολόγηση του πετρελαίου, τονίζοντας ότι η υπερβολική αύξηση των φόρων οδήγησε ήδη σε περιβαλλοντική καταστροφή. 

Αναφορικά με τις αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, σημείωσε ότι «θα φέρουμε στο δεύτερο μισό του έτους τους όρους για το φόρο εισοδήματος που θα πληρωθεί το 2016». Είπε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις προσθέτοντας ότι «εκφράζονται σκέψεις να υπάρχει επιβράβευση για όλους».

Σε σχέση με το μαύρο χρήμα, δήλωσε ότι «υπάρχει μαύρο χρήμα στην οικονομία, είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Θα πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα, με μια τροποποίηση εθελοντική της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να δηλωθεί αυτό. Να μπει ενιαίος φόρος – που δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι 15%».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις των δανειστών, υπογράμμισε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: