Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κρυμμένα αποθεματικά στην ΤτΕ, αποκάλυψε ο Σταθάκης...





Για τα αποθέματα που μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη λειτουργία του κράτους, εάν χρειαστεί, αναφέρεται δημοσίευμα στη βρετανική "Telegraph", που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

«Αυτά που λέγονται είναι υπερβολές. Υπάρχουν...
περίπου 3 ή 4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, αποκαλύπτοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει κρυμμένα αποθεματικά που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία της για μερικές ακόμη εβδομάδες και παρακάμπτοντας τις ανησυχίες πως τα ταμεία θα μπορούσαν να αδειάσουν εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ambrose Evans-Pritchard, «οι Έλληνες πρέπει να καταβάλουν στο ΔΝΤ συνολικά 1,5 δισ. ευρώ από χρέος που ωριμάζει αυτό το μήνα, αρχής γενομένης αυτή την Παρασκευή με αποπληρωμή χρέους 300 εκατ. ευρώ. Καμία χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου, επισημαίνει η Telegraph, δεν έχει εκδηλώσει στο παρελθόν αδυναμία αποπληρωμής του Ταμείου. Μια τέτοια εξέλιξη θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη και θα ενέτασσε την Ελλάδα στους παρίες του κόσμου, παρέα με τη Ζιμπάμπουε».


Δεν υπάρχουν σχόλια: