Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Διευθύνων Σύμβουλος… 4 ημερών στην ΕΡΤ...


Με διαδικασία εξπρές και αφού χάθηκαν 3 μήνες χωρίς η ΕΡΤ να εκπέμπει, η κυβέρνηση αναζητεί τη διοίκηση που θα αναλάβει τις τύχες του φορέα. 

Αμέσως μετά την...
ψήφιση του Νόμου 4324/2015 για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς προχώρησε στη δημοσίευση της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου του Δ.Σ., του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών μελών του ΔΣ.

Το γεγονός όμως πως οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ως τις 12.00 το μεσημέρι αυτή της Δευτέρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του Ποταμιού, Χρήστου Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανού, που έκαναν με δήλωσή τους, λόγο για “θέατρο” αφού τα μέλη όπως υποστηρίζουν θα διοριστούν απευθείας από τον υπουργό. Το Ποτάμι, με το επιχείρημα πως η νέα ΕΡΤ θα ελέγχεται απευθείας από τον υπουργό, δεν ψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση του μαύρου. Όμως η έντονη αντίδραση του κόμματος, με τις αφορμές που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποκρύπτει την ενόχληση του Σταύρου Θεοδωράκη, για το κόστος της εκπομπής “Πρωταγωνιστές” η οποία προβάλλονταν από την πρώην ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Σημίτη.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλο το προηγούμενο διάστημα βολιδοσκόπησε διάφορα πρόσωπα από το χώρο της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Οι απαντήσεις πάντως που εισέπραξε ήταν κυρίως αρνητικές. Το νέο ΔΣ που θα αντικαταστήσει αυτό της σημερινής ΝΕΡΙΤ, θα εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας και θα ξεκινήσει τη διαδικασία της πρόσληψης των απολυμένων. Στόχος να βγει στον αέρα η ΕΡΤ το συντομότερο δυνατό...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: