Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κατά των πρόωρων εκλογών το 89% Public Issue: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει, λένε οι πολίτες σε ποσοστό 59%


Έρευνα της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους διεθνείς πιστωτές.
greece
Σε ποσοστό 59% οι πολίτες απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει στη διαπραγμάτευση. Επίσης σε ποσοστό 54% εγκρίνουν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του χρέους.
Ειδικότερα, στην έρευνα γνώμης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση χρέους, το 54% εγκρίνει και το 37% δεν εγκρίνει. Τα ποσοστά αναλύονται ως εξής: το 35% σίγουρα εγκρίνει, το 19% μάλλον εγκρίνει, το 3% ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει, το 10% μάλλον δεν εγκρίνει, το 27% σίγουρα δεν τους εγκρίνει, το 2% πιστεύει ότι δεν υπάρχει/δεν γίνεται διαπραγμάτευση ενώ 4% είναι χωρίς γνώμη.
Για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση το 59% δηλώνει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση, το 37% να υποχωρήσει και ποσοστό 4% είναι χωρίς γνώμη.
Για την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 89% απαντά «μάλλον δεν χρειάζεται», το 10% «μάλλον χρειάζεται» και 1% είναι χωρίς γνώμη.
Επίσης στο ερώτημα ποιος θα είναι ο κερδισμένος από τη διαπραγμάτευση του χρέους, το 47% θεωρεί «μάλλον οι εταίροι και δανειστές», το 10% απαντά «μάλλον η Ελλάδα», το 13% θεωρεί «και οι δύο πλευρές», το 27% «καμία από τις δύο πλευρές» και το 3% είναι χωρίς γνώμη.
Η έρευνα αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας. Το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένες, το 38% θεωρεί ότι οι καταθέσεις είναι «πολύ/αρκετά εξασφαλισμένες», το 6% είναι χωρίς γνώμη.
Ως προς τις προσδοκίες για την κατάσταση της Οικονομίας, ποσοστό 48% εκτιμά ότι «θα χειροτερέψει», 27% «θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη», το 25% απαντά ότι «θα καλυτερέψει». Αντίστοιχη περίπου είναι η εικόνα των πολιτών και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 46% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει, το 39% ότι θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη και το 15% ότι θα καλυτερέψει.
Όσον αφορά στα ΜΜΕ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψη σε ποσοστό 49% ότι η στάση της τηλεόρασης απέναντι στην κυβέρνηση είναι μάλλον εχθρική, το 28% τη θεωρεί μάλλον φιλική και 4% είναι χωρίς γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: