Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κουτσούμπας: «Νέο Μνημόνιο με “αριστερό” περιτύλιγμα η νέα συμφωνία»


koy
Νέο Μνημόνιο με “αριστερό” περιτύλιγμα θα είναι η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας.
Η νέα συμφωνία θα είναι “από χέρι αντιλαϊκή”, είπε και αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επισήμανε: “Το σήριαλ «νέα δόση – νέα μέτρα», «νέα συμφωνία – νέο μνημόνιο», που είδαμε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια παίζεται σε επανάληψη, όμως αυτή τη φορά σε περισσότερα επεισόδια, με νέους πρωταγωνιστές και καινούργιο περιτύλιγμα.
Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική με «αριστερό» περιτύλιγμα και ο κατήφορος δεν έχει τέλος αφού νέα μέτρα θα προστεθούν στα παλιά. Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τη νέα «συμφωνία – πακέτο» με το ΔΝΤ – την ΕΚΤ – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την τρόικα, δηλαδή. Μία συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκοί, αντεργατικοί από γεννησιμιού τους είναι οι καπιταλιστικές ενώσεις και οργανισμοί”.
Όπως είπε, “το διαφημιστικό σλόγκαν της κυβέρνησης για «τέλος της λιτότητας», δεν αφορά το λαό, αλλά το κεφάλαιο. Γι’ αυτό και τελευταία αναπαράγουν το «ήπια λιτότητα» για το λαό για να προετοιμάσουν το έδαφος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα. Για το τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία – το νέο μνημόνιο μας έχουν ήδη προετοιμάσει οι απανωτές λίστες των μεταρρυθμίσεων του Βαρουφάκη, του Τσίπρα, που «γράψε – σβήσε» περιλαμβάνουν όμως ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα. Για τη νέα όμως επίθεση στα εργατικά, ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις μας έχει ήδη προετοιμάσει η κοινή δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν Γιούνκερ που τα έχει όλα και τα λέει όλα:
Έχει αξιολόγηση, όπως αξιολόγηση είχαν και όλες οι συμφωνίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στο τέλος έφερναν πάντα το φουσκωμένο λογαριασμό στο λαό για να τον πληρώσει.
Έχει μεταρρυθμίσεις, όπως μεταρρυθμίσεις είχαν και τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μεταρρυθμίσεις που έβαζαν την ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα, απόδειξη ότι οι μεταρρυθμίσεις στο έδαφος του καπιταλιστικού ήταν και παραμένουν αντιλαϊκές”.
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη νέα συμφωνία δεν χωρούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων και της 13ης σύνταξης, ούτε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Χωρούν, όμως, νέοι, άδικοι φόροι.
Όσο για τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης σημείωσε ότι έγιναν “πράσινο φως σε νέα αντιλαϊκά μέτρα” και παρατήρησε: “Είναι ντροπή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρουσιάζει τη νέα συμφωνία, ως αποτέλεσμα της λαϊκής εντολής ή να προσπαθήσει να εκβιάσει τη στήριξη του λαού με δημοψήφισμα”.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ παρουσίασε τη θέση του κόμματος για: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία – στο νέο μνημόνιο που προετοιμάζει νέες μεγάλες μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των μνημονίων, και των εφαρμοστικών τους νόμων. Πάλη για ανάκτηση των απωλειών ξεκινώντας από συγκεκριμένα άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης του λαού. Ρήξη με την Ε.Ε, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: