Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία ...


...του σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Στυλίδα...
Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής», ανέλαβε την Κυριακή, μέσω ανάρτησης κειμένου της στην ιστοσελίδα «indymedia», την ευθύνη για την δολοφονία, τον περασμένο Φεβρουάριο, του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Καλλιμάνη.

«Στις...
21 Φεβρουαρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας, ομάδα πολιτοφυλακής του λαϊκού κινήματος, εκτέλεσε έξω από το το σπίτι του τον Αρχιφύλακα των Φυλακών Τύπου Γ Δομοκού, Σ. Καλλιμάνη. Η εκτέλεση του Καλλιμάνη ήταν μια πράξη λαϊκής δικαιοσύνης. Ο Καλλιμάνης ήταν ένας εχθρός του λαού. Ένας άθλιος βασανιστής του. Ένας πωρωμένος εξουσιαστής...», έγραφε στον πρόλογο του κειμένου της η οργάνωση, η οποία υπογράφει ως «Οργάνωση Πολιτοφυλακής - Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Ο 47χρονος αρχιφύλακας, πατέρας δύο παιδιών, είχε πυροβοληθεί 43 φορές με Καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Στυλίδα και αμέσως οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν προς κάθε κατεύθυνση, αφού στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου εργαζόταν, κρατούνται τόσο καταδικασμένοι για υποθέσεις τρομοκρατίας όσο και διαβόητοι κακοποιοί.

Η Αστυνομία εξετάζει τη γνησιότητα ή μη του κειμένου, ενώ ερευνά εάν συνδέεται με τις συλλήψεις των Χριστοδούλου και Τσιρώνη στη Νέα Αγχίαλο Βόλου αλλά και την αυτοκτονία του Δραβίλα, με τον τελευταίο να θεωρείται ύποπτος για τη συγκεκριμένη δολοφονία.


Σημειώνεται πως οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εφετών, αφού βαρύνονται με τρεις κακουργηματικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: