Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Τσιπρας, μετά απο τρεις χαμένες μήνες, δηλώνει τώρα έτοιμος να υπογράψει


image
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
«Δώσαμε ως κυβέρνηση σκληρό αγώνα για να πείσουμε τους εταίρους ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία. Έχουν στα συρτάρια τους διχαστικά σχέδια» κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι «στους θεσμούς και στην ευρωζώνη έχουν επικρατήσει οι σώφρονες φωνές».
«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς με τους εταίρους» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία θα πρέπει να επιλύει το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας».
«Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, έχουμε αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Χρειαζόμαστε μία ανάπτυξη που θα στηρίζεται και στην αύξηση της ενεργούς εσωτερικής ζήτησης, όχι μόνο στις εξαγωγές» είπε ο Πρωθυπουργός.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: