Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δέχονται το 13% Υποχώρηση των δανειστών για τον ΦΠΑ στον τουρισμό


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών ενόψει του καθοριστικού Eurogroup το Σάββατο (15:00 ώρα Ελλάδας).
ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ EUROGROUP(EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο μεταδίδει, πως η τελική πρόταση των δανειστών για τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα είναι 13% και όχι 23%, όπως προέβλεπε η αρχική τους θέση, κάνοντας ένα βήμα πίσω, με την προϋπόθεση ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν εκτιμά ότι, οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας υπερβαίνουν το 50%  απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, που είχε υποστηρίξει πως όλα είναι 50-50.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ακόμη και στο ενδεχόμενο συμφωνίας, η χώρα μας πιθανώς δεν θα μπορέσει να καταβάλλει εγκαίρως τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ. «Για λίγες μέρες η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα κηρυχθεί ληξιπρόθεσμη, καθώς είναι τεχνικά αδύνατη η καταβολή της δόσης στις 30 Ιουνίου» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Δεν θα έλθει και το τέλος του κόσμου, εφόσον υπάρξει μία ξεκάθαρη συμφωνία» προσθέτει, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: