Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνολική συμφωνία ζήτησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ: Ικανοποιητικές οι προτάσεις του Τσίπρα-Μπορούν να γίνουν αποδεκτές


Ικανοποιητικές χαρακτηρίζει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η γαλλική εφημερίδα Liberation.
olant tsipras
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ολάντ είπε πως οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού  «μπορούν να γίνουν αποδεκτές».
Ο κ. Ολάντ είχε ζητήσει την επίτευξη συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας και όχι μερικής και περιορισμένης χρονικά ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Ολάντ, δηλώνοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».
Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υποβλήθηκαν νέες προτάσεις. Οφείλουμε να βρούμε μία συμφωνία. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία», επέμεινε ο κ. Ολάντ.
«Μία καλή συμφωνία είναι μία συμφωνία που επιλύει τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά παρέχει επίσης στην Ελλάδα την απαραίτητη χρηματοδότηση και ανοίγει μία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: