Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα σε Τσίπρα ...



...σε περίπτωση ναυαγίου της συμφωνίας...
Παρέμβαση προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι έτοιμος να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες ώρες στην περίπτωση που οι επαφές που έχει ελληνική πλευρά στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής με Μέρκελ-Ολάντ καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, δεν βγάλουν «λευκό καπνό» και...
δεν κλειδώσει μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία της διαπραγμάτευσης από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται εγκατεστημένα μόνιμα στις Βρυξέλλες τους τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος , υπάρχει «μια συνεχής ροή πληροφοριών προς τον Λευκό Οίκο και ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης σε περίπτωση εμπλοκής των διαπραγματεύσεων».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν οι πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο, προτίθεται να παρέμβει σε περίπτωση αδιεξόδου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και η παρέμβαση αυτή θα είναι καταλυτική και με την μορφή τελεσιγράφου σε πολιτικό επίπεδο. Η Ουάσιγκτον τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται πολύ ενοχλημένη για την διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και από τις δημόσιες δηλώσεις των αξιωματούχων της κάτι που μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικων Τζακ Λιού την περασμένη Τρίτη στην μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. 

Ο Λευκός Οίκος αντιλαμβάνεται περισσότερο από τους Ευρωπαίους την αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας λύσης διότι συνεκτιμά εκτός από τις οικονομικές συνέπειες και την γεωπολιτική διάσταση ενός αδιεξόδου. Η προσέγγιση της Αθήνας με την Μόσχα έχει δυσαρεστήσει την Ουάσιγκτον, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το πρόζεκτ με τους αγωγούς βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: