Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ρωμανιάς: «Διορθώσεις στο νόμο για τις συντάξεις...


Ρωμανιάς: «Διορθώσεις στο νόμο για τις συντάξεις ζητούν οι θεσμοί με επιστολή τους»
... ζητούν οι θεσμοί με επιστολή τους»...
Στην αποκάλυψη ότι οι θεσμοί απηύθυναν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητούν να τροποποιηθούν διατάξεις του ν.4334/2015 που...
ψηφίσθηκε στις 16 Ιουλίου από τη Βουλή, προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA.



Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε πως με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των συντακτών του νόμου περιλήφθηκαν σε αυτό διατάξεις για το συνταξιοδοτικό πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ζητούσαν οι δανειστές.

«Αυτό το νόμο τον έγραψε η ελληνική πλευρά στο πόδι. Και ήταν χειρότερος από αυτό που ζητούσαν. Με πολλά λάθη! Τώρα ζητούν διορθώσεις», είπε ο κ. Ρωμανιάς.

Όπως εξήγησε για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ.

«Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του 2014», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: