Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ανοικτά σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου ...



Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει κανονικά το νέο σχολικό έτος διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ διευκρινίζουν ότι,... όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (π.χ. αποσπάσεις), που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα γίνουν κανονικά και θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς τους οποίους επιβάλλει η προεκλογική περίοδος.
Εν τω μεταξύ, να «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων στους δήμους, όπως στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να προβλεφθεί άρση της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων για το προσωπικό που απασχολείται στα συγχρηματοδούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ για την ομαλή λειτουργία τους ζητά, επίσης, την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωσή τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια: