Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πάρνηθα: "...εκεί που τελείωσε η φωτιά του ’13...


... άρχισε η χθεσινοβραδινή".

-Oι πυροσβέστες έσβηναν την πυρκαγιά και πίσω τους, υπήρχε μία ταμπέλα, καρφωμένη σε πεύκο, που έλεγε “πωλείται οικόπεδο, πωλείται κτίριο”.
 Προβληματισμός στις Αρχές...
Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για ακόμη μία φορά την Πάρνηθα.
Με...
πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις των ΟΤΑ, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ το πρωί έκαναν προληπτικά ρίψεις νερού και εναέρια μέσα και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο δάσος.


Τους αρμόδιους αξιωματικούς του Π.Σ. προβληματίζει η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καθώς η περιοχή έχει απειληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.


«Μας προβληματίζει πάρα πολύ» είπε στον ΣΚΑΪ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Το 2013 είχαμε δύο πυρκαγίες. Η πρώτη ξεκίνησε στις 9 το βράδυ. Και εκεί που τελείωσε η φωτιά του ’13 άρχισε η χθεσινοβραδινή. Και επίσης είχαμε άλλη μία πυρκαγιά (σ.σ 2013) στις έντεκα παρά το βράδυ, η οποία ήταν αρκετά μεγάλη απείλησε σπίτια και έφτασε στα όρια του Ολυμπιακού Χωριού και του αεροδρομίου στο Τατόϊ».


Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, η Πυροσβεστική έχει εντείνει τις περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν κάτι να καταθέσουν για τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην περιοχή να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 


Μάλιστα, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος παρατήρησε ότι: «Χθες το βραδύ στο σημείο που βρισκόμασταν και κάναμε κατάσβεση, πίσω μας υπήρχε μία ταμπέλα, καρφωμένη σε πεύκο, που έλεγε “πωλείται οικόπεδο, πωλείται κτίριο” με ένα τηλέφωνο, στους πρόποδες της Πάρνηθας».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: