Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες» Τσίπρας: Παρά τις τρικλοποδιές, θα φτάσουμε στη συμφωνία


Τσίπρας: Παρά τις τρικλοποδιές, θα φτάσουμε στη συμφωνία
Ο πρωθυπουργός με τον Χρήστο Σπίρτζη   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα φτάσει στη συμφωνία, «παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμη και στο και πέντε να βάλουν στο δρόμο μας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο υπουργείο Υποδομών.

«Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμη και στο και πέντε να βάλουν στο δρόμο μας» θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία, στη δανειακή στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα, είπε.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς πλέον δεν μπορεί πια να κρυφτεί, ούτε οι αδυναμίες της Ευρώπης μπορούν να κρυφτούν, αλλά ούτε οι προθέσεις των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αυτή τη διαδικασία. Σημείωσε ότι όσοι έχουν τελικό κρυφό πόθο, κρυφό σχέδιο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη παίρνοντας αφορμή από την Ελλάδα δεν θα το καταφέρουν.
«Η Ελλάδα δεν θα τους δώσει αφορμή και θα διαψευστούν» υπογράμμισε γιατί, όπως τόνισε, το ευρωπαϊκό εγχείρημα αφορά πρώτα από όλα τους λαούς της Ευρώπης και τη δυνατότητα τους να ζουν σε καθεστώς κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η σύγκρουση που είδαμε το προηγούμενο διάστημα κρύβει μια βαθιά ιδεολογική τομή μέσα στην Ευρώπη και μια σύγκρουση μιας συντηρητικής με μια προοδευτική αντίληψη.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και θα είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια διαδικασία ανάκαμψης και ανοικοδόμησης της χώρας».
«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εξόδου από την κρίση» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα γίνει «αλλάζοντας και εμείς», ανατρέποντας όλα όσα έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, με τη μάχη ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά και τα δίκτυα διαπλοκής.
Αυτά, είπε, είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα να χτυπηθεί τόσο σκληρά από την κρίση και πως όλα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια από τα προγράμματα διάσωσης αλλά εντάθηκαν. Η δική μας πολιτική κατεύθυνση είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση σταδιακά με σχέδιο και καθημερινούς αγώνες, κατέληξε.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: