Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάλι το Φέργκιουσον...




BINTEO...
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Φέργκιουσον του Μιζούρι η Κομητεία του Σεντ Λούις, επικαλούμενη τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στην πόλη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, Μάικλ Μπράουν, από λευκό αστυνομικό.
«Οι...
πρόσφατες βίαιες πράξεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μία κοινότητα που έχει εργαστεί τόσο ακούραστα στη διάρκεια του περασμένου έτους για την ανοικοδόμησή της και για να γίνει πιο δυνατή», ανέφερε αξιωματούχος της Κομητείας σε ανακοίνωσή του.

Λίγο νωρίτερα, εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν 18χρονο Αφροαμερικανό για επίθεση κατά αστυνομικών, μετά από την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής.


Ο άνδρας, Τάιρον Χάρις, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν τη Δευτέρα επειδή έσπασαν οδοφράγματα έξω από δικαστήριο στο Σεντ Λούις, σε μία ημέρα «κοινωνικής ανυπακοής».


Ο θάνατος του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου 2014, είχε πυροδοτήσει ταραχές στο μικρό προάστιο του Φέργκιουσον, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.


To τραγικό τέλος του Μπράουν και οι δολοφονίες και άλλων αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ οδήγησαν σε ένα εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά της ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: