Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Ο Ολάντ γνώριζε για τις πρόωρες εκλογές...


Ο Τσίπρας είχε ενημερώσει τον Ολάντ ότι σχεδιάζει πρόωρες εκλογές από τις 6 Αυγούστου
-Τι νέο ετοιμάζει για τη διαχείριση του Μνημονίου, στην περίπτωση που θα κερδίσει τις εκλογές.
-Σκέψεις για μετεγκατάσταση του πρωθυπουργικού γραφείου, από το Μαξίμου...
 Στον ειδικό ρόλο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία που είχε κατά της συνάντησής του με μέλη της νεολαίας του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση αποκάλυψε ότι είχε...
ενημερώσει τον Γάλλο Πρόεδρο για το ότι σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές, ήδη από τις αρχές Αυγούστου, καθώς έχανε βουλευτές.

Οι κύριοι Τσιπράς και Ολάντ είχαν βρεθεί στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ στις 6 Αυγούστου. Στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για τις προθέσεις του και ο κ. Ολάντ φέρεται να του είπε πως είναι η μόνη λύση. Επίσης στην συγκεκριμένη συνομιλία ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναρωτήθηκε αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρει αντίρρηση και ο κ. Ολάντ του απάντησε πως θα φέρει, αλλά παρόλαυτά τον ενθάρρυνε να προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών.

Στην ίδια συνομιλία ο κ. Τσίπρας ανέφερε στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας πως στο ενδεχόμενο που θα κερδίσει τις εκλογές θα δημιουργήσει ένα νέο υπουργικό χαρτοφυλάκιο για τη διαχείριση του Μνημονίου, στα πρότυπα της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Λίγες μέρες μετά τη συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ και συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του με σκοπό τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες για την επόμενη ημέρα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, εντούτοις απέφυγε να απαντήσει με ποιον θα συνεργαστεί εάν είναι πρώτο κόμμα, λέγοντας «κάτσε να δουμε το αποτέλεσμα».

Επίσης στις σκέψεις του πρωθυπουργού βρίσκονται και μια σειρά από αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο ίδιος, όπως και πολλοί προκάτοχοί του, κατά πληροφορίες το χαρακτηρίζει καταθλιπτικό και φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του πρωθυπουργικού γραφείου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: