Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τριπλός εορτασμός Θεσσαλονίκη: Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο


Θεσσαλονίκη: Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο
Ο Προκόπης Παυλόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Mε την πανηγυρική δοξολογία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου του «Όχι».

Οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλης ξεκίνησαν την Κυριακή με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, των λειψάνων του και της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, παρουσία πλήθους κόσμου. Προηγήθηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ενώ το απόγευμα θα γίνει πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την δοξολογία ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για την πλατεία Αριστοτέλους και στις 12:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Στο Περίπτερο 2 θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του΄40», που διοργανώνουν το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το αρχείο του Κώστα Γκιουλέκα και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» στο Περίπτερο 3.

Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Στρατού στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 17:00 Θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, στη συνέχεια την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 18:00 Θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 18:15 Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

Στις 19:10 μμ θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: