Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η απόλυτη φρίκη στο Μπατακλάν: «Πηδούσαμε πάνω από πτώματα για να σωθούμε»...


Η απόλυτη φρίκη στο Μπατακλάν: «Πηδούσαμε πάνω από πτώματα για να σωθούμε»
ΒINTEO: Τραγουδούσαν τον εθνικό τους ύμνο οι Γάλλοι όταν εκκένωναν το Stade de France.
-Σοκάρουν οι μαρτυρίες.
ΦΩΤΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Οι μαρτυρίες από την ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες -το πλήθος είχε συγκεντρωθεί εκεί για τη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal» και η συναυλία ήταν «sold out», περίπου...
1.000 άτομα - σοκάρουν.

Οταν μπήκαν μέσα στο κτίριο οι αστυνομικοί, αντίκρισαν έναν πραγματικό «ομαδικό τάφο». Μέσα σε ένα λουτρό αίματος, οι νεκροί, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Παρισιού και αστυνομικούς αξιωματούχους, ήταν 118, μόνο μέσα στο θέατρο, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες -γεγονός που ενισχύει τους φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών πρόκειται να αυξηθεί.
Δείτε τη στιγμή που άρχισε η επέμβαση της αστυνομίας

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι, κατά την εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο και αφού προηγήθηκαν άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες, ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και πολλοί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι οι ένοπλοι εισβολείς ήταν τέσσερις και όλοι τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Μπατακλάν. Σύμφωνα με το itele, κατά την επιδρομή στο Μπατακλάν, σκοτώθηκαν και τέσσερις αστυνομικοί.




Το χρονικό της ομηρείας - Λουτρό αίματος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας αρχικά λόγο για οκτώ ενόπλους (τέσσερις, σύμφωνα με την αστυνομία), ντυμένους στα μαύρα, αλλά χωρίς μάσκες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Europe 1, που ήταν μέσα στο κτίριο του Μπατακλάν, ομάδα ενόπλων με καλάσνικοφ εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν στα «τυφλά». Η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπήρξε πανικός και όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς τη σκηνή του θεάτρου. «Δύο ή τρία πρόσωπα χωρίς μάσκες μπήκαν με αυτόματα τουφέκια εφόδου τύπου Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά εναντίον του πλήθους», αφηγήθηκε ο νεαρός δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, Ζιλιάν Πιρς. «Υπήρχαν πτώματα παντού. Διήρκεσε πάνω από ένα δεκάλεπτο, τέταρτο. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός, με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί», πρόσθεσε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.



Οι δράστες, μαυροφορομένοι και νεαροί, δεν φορούσαν μάσκες, και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμοι, Απειλούσαν τους ομήρους ότι θα τους σκοτώσουν έναν-έναν, ενώ τουλάχιστον ένας εκ των δραστών ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία και φέρεται να χρησιμοποίησε κατά των ομήρων.

Άλλοι επιζήσαντες από το «λουτρό αίματος» στο θέατρο Μπατακλάν ανέφεραν στα ΜΜΕ ότι οι δράστες φώναζαν, μεταξύ άλλων, ότι οι πράξεις τους αποτελούν αντίποινα για την ανάμειξη της Γαλλίας στη Συρία.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες.

Έξω από το συναυλιακό χώρο, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των άγνωστων δραστών με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.


Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.
Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο. 


Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, επιζώντες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες και καλούσαν σε βοήθεια.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το κτίριο.


Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.




Βίντεο: Τραγουδούσαν τον εθνικό τους ύμνο οι Γάλλοι όταν εκκένωναν το Stade de France


 πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: