Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Καμμένος: Έτοιμα στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots...


Καμμένος: Έτοιμα στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots
Τη διαβεβαίωση ότι «στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots της χώρας θα είναι έτοιμα» έδωσε από τη Μυτιλήνη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Στις ένοπλες δυνάμεις δεν έχουμε...
ευχές. Έχουμε εντολές που εκτελούνται. Και αυτήν τη στιγμή αποδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι το έργο που αναλαμβάνουν το βγάζουν σε πέρας. Από εμένα μέχρι και τον στρατιώτη τον τελευταίο θα δουλέψουμε σκληρά και αυτό που είπαμε να το κάνουμε θα το κάνουμε. Όλα τα hotspots θα είναι έτοιμα. Ό,τι πιάνουμε στα χέρια μας εμείς το τελειώνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Θα τα παραδώσουμε όπως πρέπει να είναι την 15η Φεβρουαρίου, γιατί έτσι έχει υποσχεθεί η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι αναλαμβάνουν το εκτελούν. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Και μάλιστα θα είναι καλύτερα από ότι πιστεύουν κάποιοι ότι θα είναι».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο κ. Καμμένος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Βίτσα και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο. Στη Μυτιλήνη, τον υπουργό συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου. Μαζί τους ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τη δημιουργία ακόμη δύο σταθμών καταγραφής, με δυνατότητα ασφαλούς ταυτοποίησης συνολικά άλλων των 2.000 ανθρώπων την ημέρα. Στον πρώτο σταθμό, οι εργασίες ολοκληρώνονται και αναμένεται να λειτουργήσει στις 15 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας σε 3.000, την ημέρα, τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που μπορούν να καταγραφούν με πλήρη ασφάλεια. Στον δεύτερο σταθμό, συνολικά τον τέταρτο σταθμό καταγραφής, στο Κέντρο της Μόριας, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη. Σε αυτήν την περίπτωση θα φτάσει τις 4.000 συνολικά ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα μπορεί το Κέντρο της Μόριας να διεκπεραιώνει καθημερινά. Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης στη Μόρια εξακριβώνεται η εθνικότητα του κάθε προσερχόμενου, γίνεται η λήψη των αποτυπωμάτων του και η έκδοση του απαραίτητου εγγράφου προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο hotspot της Μόριας, το οποίο λειτουργεί σε παλιό στρατόπεδο, ο κ. Καμμένος έδωσε εντολές για τη μετακίνηση του μνημείου του 22ου Συντάγματος, που βρισκόταν στο στρατόπεδο, σε χώρο μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και για την προστασία του εκεί παρεκκλησίου, σε συνεργασία με τον δήμο Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: