Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Χαριστική βολή οι εκλογές» Γεννηματά: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην πέσουμε στο γκρεμό


Γεννηματά: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην πέσουμε στο γκρεμό
Από την ομιλία της Φ.Γεννηματά στο συνέδριο του Ποταμιού   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Κάλεσμα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε «να μην πέσουμε στο γκρεμό», απευθύνει σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Το ζήτημα δεν είναι να μείνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ούτε να καταλάβει τη θέση ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μη πέσουμε στο γκρεμό. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική γραμμή» υπογραμμίζει, τονίζοντας:

«Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι άλλη μία εκλογική αναμέτρηση. Θα ήταν η χαριστική βολή στην οικονομία της χώρας και ένα ακόμη μεγάλο κτύπημα στην αξιοπιστία και την σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος. Δεν σκέφτομαι ούτε όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε όπως ο κ. Τσίπρας».

Παράλληλα, δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και τής καταλογίζει αδράνεια, καθυστερήσεις και λάθη.

«Ζήτησα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει άμεσα συντονισμένη και αποφασιστική δράση, με εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε ως έθνος. Ώστε να μην καταλήξει αυτή η κρίση σε εθνική τραγωδία» λέει χαρακτηριστικά.
Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «κατάφερε να μετατρέψει το προσφυγικό από πρόβλημα των σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας, σε μία ακόμη κρίση της Ελλάδας με την Ευρώπη». «Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε 'αποθήκη ψυχών'» διαμηνύει, επισημαίνοντας επίσης πως είναι πολύ μεγάλες και οι ευθύνες των Ευρωπαίων, καθώς «δεν πιέζουν επαρκώς την Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία και να ελέγξει τα κυκλώματα διακίνησης και τις ροές από τα παράλια της».

«Η λύση δεν είναι στο Αιγαίο, είναι στις ακτές της Τουρκίας» συμπληρώνει.

Τέλος, επαναλαμβάνει πως «η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή με κοινωνική ευαισθησία και προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο, που θα ανατρέψει στρεβλώσεις και θα τη στηρίξει, ώστε να μπούμε επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης».

«Μια τέτοια πορεία μπορεί να εγγυηθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πολιτικός φορέας , με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένος από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες βαλκανικού τύπου και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ. Αυτό το στόχο έχει η πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται αυτή τη στιγμή στο χώρο, να έχουμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό προγραμματικό διάλογο. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου εξουσίας. Το Ποτάμι, μαζί με άλλες δυνάμεις, θέλουμε να έχει ισότιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια» καταλήγει.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: