Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοινώσεις Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες, η τελική απόφαση της κυβέρνησης


Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες, η τελική απόφαση της κυβέρνησης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την αδυναμία συνεννόησης με την αντιπολίτευση για την συγκρότηση ΕΣΡ, ανακοίνωσε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την «εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με βάση τη νομιμότητα και η διαφάνεια».

Ανέφερε ότι «αύριο η Βουλή ψηφίζει διάταξη για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», προκειμένου να υπάρχουν πλέον «οικονομικά βιώσιμα και ανεξάρτητα τηλεοπτικά σχήματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης που δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση για το κρίσιμο αυτό θέμα, καθώς και κατά ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η διαπλοκή επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε, δε, σκληρές προσωπικές βολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ξεπληρώνει γραμμάτια του παρελθόντος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: