Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Αντισυνταγματικές οι περικοπές...


Απόφαση-βόμβα έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους γιατρούς του ΕΣΥ
...στους γιατρούς του ΕΣΥ...

«Βόμβα» στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βάζει η απόφαση της ολομέλεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις...
περικοπές που έγιναν τον Αύγουστου του 2012 στους μισθούς των εν ενεργεία και τις συντάξεις των συνταξιούχων γιατρών του ΕΣΥ.

Η απόφαση που αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να δημιουργήσει την ανάγκη εύρεσης επιπλέον 220 εκατ. ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζονται τα πιθανά αναδρομικά, ελήφθη μετά από προσφυγή συνταξιούχου ιατρού.

Ακόμα μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση δημιουργεί η αναμονή απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από προσφυγή για τις περικοπές των περίπου 15.500 εν ενεργεία ιατρών του ΕΣΥ. Αν πάντως το ΣτΕ δεν ακολουθήσει τη «γραμμή» του Ελεγκτικού Συνεδρίου τότε για την υπόθεση θα αποφανθεί το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο ζήτημα από δύο Ανώτατα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής σύντομα αναμένεται να δημοσιευθούν και αποφάσιες που δικαιώνουν όχι μόνο τους συνταξιούχους άλλων ειδικών μισθολογίων (ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ) αλλά και εκείνες που κρίνουν αντισυνταγματική την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ανατρέποντας και τον τρόπο υπολογισμού της σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «όλα θα γίνουν αλλά αφού βγούμε από την αξιολόγηση και τη ρυθμίση του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: