Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο Καμμένος και τα… «φαντάσματα» Κουβέλη-Καρατζαφέρη...


tsipraskammenos

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος έδειξε να τα «μαζεύει» δηλώνοντας ότι είναι δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης των ΑΝ.ΕΛΛ. προς την κυβέρνηση, στο Μαξίμου συνεχίζουν να...
διερωτώνται: Πού το πάει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων; 

Βεβαίως, από το πρωί υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβερνητική κρίση μπορεί να αποκλιμακωθεί, βοηθούντος του… πανδαμάτορος χρόνου, που θα περάσει ώσπου να επιστρέψουν από τα ταξίδια τους στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιστοίχως. Ωστόσο, ουδείς στο Μαξίμου βάζει το χέρι του στη… φωτιά, καθώς ο Πάνος Καμμένος έχει αποδειχθεί απρόβλεπτος. Αυτό, εξάλλου, φάνηκε και χθες το βράδυ, όταν ο ίδιος, αφού είχε συμφωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για ολιγοήμερη «εκεχειρία», «ανέβασε» tweet στο προφίλ του στο twitter με το οποίο επέμεινε ότι παραμένει «προϋπόθεση» η «παραίτηση Μουζάλα».

Δεύτερες σκέψεις

Συν τοις άλλοις, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν κρύβουν την εκτίμησή τους ότι η «φασαρία» που κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για ένα λεκτικό ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα είναι δυσανάλογος του ολισθήματος, αλλά και της στάσης που κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έπειτα απ’ αυτό. Μάλιστα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί φοβούνται ότι ο Πάνος Καμμένος δεν υιοθετεί αυτή την πολεμική στάση μόνο λόγω της εθνικής «ευαισθησίας» του στο Μακεδονικό, αλλά και διότι έχει δεύτερες σκέψεις. Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, εκτιμούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωρίζει πως τώρα, που όλα δείχνουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, θα κληθεί να στηρίξει στη Βουλή και να ψηφίσει έναν επώδυνο συμβιβασμό, που προφανώς θα επιφέρει πολιτικό κόστος στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα. Μ’ άλλα λόγια, αρκετοί εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση, ο Πάνος Καμμένος αντιμετωπίζει τα ίδια διλήμματα που είχαν αντιμετωπίσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Φώτης Κουβέλης: αν θα μείνουν στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουν να υφίστανται πολιτική φθορά ή αν θα αποχωρήσουν μετά δόξης και τιμής. Πάντως, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου «δεν θέλουν να πιστέψουν» ότι ο Πάνος Καμμένος εφαρμόζει στρατηγική αποχώρησης και «βλέπουν» πλήρη εκτόνωση της κατάστασης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Εξάλλου, οι ίδιες πηγές θυμίζουν ότι ο Φώτης Κουβέλης και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν κατέστρεψαν τα κόμματά τους επειδή συμμετείχαν σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά όταν… αποχώρησαν απ’ αυτές.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: