Σάββατο 23 Απριλίου 2016


Στους πολίτες από τη δεξιά μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, που επιθυμούν “επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα”, απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος με σύνθημα “Οξυγόνο για την Ελλάδα”.
__Kyriakos
Mήνυμα ότι η ΝΔ αλλάζει σελίδα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, δεν θέλει απλώς να κερδίσει τις εκλογές αλλά επιθυμεί να αλλάξει την Ελλάδα. Παράλληλα, είπε πως η ΝΔ σήμερα δεσμεύεται και υπογράφει μια συμφωνία αλήθειας με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Χρησιμοποίησε επίσης τους όρους “Νέα Μεταπολίτευση” και “νέα Ελλάδα”, βάζοντας ως χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης το 2021, στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και δήλωσε βέβαιος ότι αυτό μπορεί να συμβεί εάν η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα χωρών όπως η Κύπρος που βγήκε από το μνημόνιο.
Τα 5 Αλφα
“Την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά! Να αρχίσει πάλι να παράγει”".
"Εδώ γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή: Την αναμόρφωση της Ελλάδας. Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει, τολμάμε μαζί και αλλάζουμε τη ΝΔ, τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των Ελλήνων" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
"Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε μια πολύ μεγάλη ευθύνη: Να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να φέρουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας νέος δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση. Με κεντρική δύναμη ξανά τη ΝΔ. Μέσα στη θύελλα της μνημονιακής πραγματικότητας, ένα κόμμα άντεξε μόνο γιατί είχε ρίζες, γιατί υπηρετεί αξίες. Η Νέα Δημοκρατία" πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει απλώς και μόνο να κερδίσει τις εκλογές. "Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, είπε: "Για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός μου είναι μόνο η αξιοκρατία". Όπως σημείωσε, είναι αποφασισμένος να μην είναι πρόεδρος μια κλίκας αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, ανοιχτού, νοικοκυρεμένου κόμματος.
"Αφήνουμε πίσω τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ" επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. "Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστερά» μας γύρισαν πολύ πίσω. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Xτίζουμε την Ελλάδα του 2021, την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης" σημείωσε.
“Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει. Αποστολή μας είναι να επαναφέρουμε την Πολιτική με Π κεφαλαίο. Η πολιτική μας υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αρχές: ελευθερία και αλληλεγγύη. Όλες οι πολιτικές μας εμπεριέχουν αυτές τις δύο έννοιες”, συνέχισε, λέγοντας πως προτείνει σε όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας.
"Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες. Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα: Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας. Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ αφορά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας, της νέας μεταπολίτευσης, την Ελλάδα του 2021” είπε και συμπλήρωσε:
"Οι ενεργοί πολίτες πολλαπλασιάζονται στις τάξεις μας γιατί γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε το κόμμα που θα δώσει τη λύση. Ενωμένοι ξεκινάμε τη μάχη για να δυναμώσουμε ξανά την Ελλάδα. Είμαστε η πανίσχυρη δύναμη αλλαγής. Ξεκινάμε τη νέα μεγάλη αποστολή μας. Σηκώνουμε τις σημαίες ενός νέου ξεκινήματος" κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: