Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων Αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της συμφωνίας με το κουαρτέτο


Αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της συμφωνίας με το κουαρτέτο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης και της συμφωνίας επί των έξτρα μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που έχουν ζητήσει ως εγγύηση οι δανειστές.
Όλες οι «καυτές» εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την Μ.Πέμπτη.
O μαραθώνιος των διαβουλεύσεων που βρισκόταν βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο από τις 13.00 της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Χίλτον τελείωσε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ.
Παρών είναι από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ένω το απόγευμα στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των κόκκινων δανείων με την παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με Το Βήμα, στο ξενοδοχείο για συνάντηση με το κουαρτέτο βρέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι η μορφή που θα λάβει το έξτρα πακέτο μέτρων 3,6 δισ. ευρώ.

Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «ακουσε ο ένας τον άλλον» λένε χαρακτηριστικά. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Μ.Τρίτη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: