Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πάνω από 1.500 οι πρόσφυγες που αναχώρησαν από την Ειδομένη...


 
Άλλοι 323 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Ειδομένη, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν αναχωρήσει να ανέρχεται πλέον στους 1.529, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού που...
ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν σε παλιά βιομηχανική εγκατάσταση στη Σίνδο και στο Δερβένι, όπου γίνεται ο διαχωρισμός των προσφύγων με βάση την υπηκοότητα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η Βίκυ Μαρκολέφα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η επιχείρηση εκκένωσης διεξαγόταν ήρεμα. Η ίδια ανέφερε ότι στον καταυλισμό παραμένουν μέλη της οργάνωσης παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους, που αναμένεται να απομακρυνθούν σταδιακά.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι έως την Παρασκευή μπορεί να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, έκανε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαμεταφορέων Βορείου Ελλάδος Ανέστης Σαχπελίδης.

«Μας ενημέρωσαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στον "καθαρισμό" των γραμμών, προκειμένου να μπορέσουν σύντομα να επαναλειτουργήσουν» δήλωσε ο κ. Σαχπελίδης, προσθέτοντας ότι το κλείσιμο των γραμμών επί 66 μέρες, έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στους μεταφορείς.

«Αυτή την ώρα, 240 άδεια βαγόνια περιμένουν να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε να φορτώσουν, 40 γεμάτα είναι στην ΠΓΔΜ και επτά τρένα με προορισμό τη χώρα μας, είναι ακινητοποιημένα στην Ουγγαρία» πρόσθεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: