Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Έως τέλη Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται το 50% των προγραμμάτων ΕΣΠΑ...


Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50 των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, και ήδη όλοι οι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προτάσεων...
για την υλοποίηση νέων έργων, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Θέμα της συνάντησης, ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το 25% του νέου ΕΣΠΑ που αντιστοιχεί σε ποσό της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ. «Βάσει του σχεδιασμού που έχουμε πραγματοποιήσει, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί το 50%, το μισό δηλαδή των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και ήδη όλοι οι φορείς βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση νέων έργων», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι πρόκειται για προσκλήσεις τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων «σε μια σειρά από δραστηριότητες που είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική οικονομία και κοινωνία». «Αναφέρομαι, τόσο στην ενίσχυση του τομέα επιχειρηματικότητας και στην υποστήριξη παρεμβάσεων στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, όσο και σε δράσεις που σχετίζονται με έργα υποδομών και περιβάλλοντος», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και επεσήμανε ότι «η κινδυνολογία διαψεύδεται παταγωδώς από τα ίδια τα νούμερα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε από την πλευρά του ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες, ώστε να μην μείνουν ημιτελή έργα και δημιουργούν στρεβλώσεις, οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: