Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο Σύνταγμα...



Εκδήλωση για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος...
μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μηνύματα για την ημέρα Μνήμης απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα θυμόμαστε το μαρτυρικό παρελθόν του Ποντιακού Ελληνισμού που υπέστη τον βίαιο ξεριζωμό και τη γενοκτονία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι «η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος».

«Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη μισαλλοδοξία, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και διαλόγου με τους γείτονές μας» συμπληρώνει.

Απόρριψη της μισαλλοδοξίας

Στην ανάγκη απόρριψης της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της τυφλής βίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Σήμερα τιμούμε τα αθώα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που σημάδεψε τις απαρχές του 20ου αιώνα.  

Είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Παντοτινό μάθημα απόρριψης της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της τυφλής βίας, θύματα των οποίων υπήρξαν οι Πόντιοι αδελφοί μας» αναφέρεται στο μήνυμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: