Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ο Θεοχαρόπουλος...


Αισίως στους τρεις έφτασαν οι...
υποψήφιοι αρχηγοί στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Μετά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ήταν η σειρά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, να ανακοινώσει χθες και δημοσίως την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κυοφορούμενου νέου φορέα.

Μπορεί οι διεργασίες να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και να παραμένει αβέβαιο αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία για τη συγκρότηση του σχήματος, ωστόσο οι πρόεδροι των βασικών κομμάτων που παίρνουν μέρος στις διαβουλεύσεις, τρέχουν παράλληλα και μια προσωπική κούρσα, επισημοποιώντας τις υποψηφιότητές τους.

Η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού από τη βάση των μελών και των φίλων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί το προσεχές φθινόπωρο, με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο. Θα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, με επιδίωξη τη μέγιστη δυνατή προσέλευση ψηφοφόρων (ενδεικτικά έχει αναφερθεί ο αριθμός των 200.000 ατόμων για να αποκτήσει το εγχείρημα δυναμική).

Από τη δική του πλευρά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έθεσε ως πρόταγμα της απόφασής του να εκτεθεί στην κρίση των πολιτών την ενότητα και την ανανέωση, δηλώνοντας ότι ο στόχος είναι ο ενιαίος προοδευτικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας «που θα ενώσει τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, με ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ερωτηθείς για τον Γ. Παπανδρέου, σημείωσε ότι «δεν περισσεύει κανείς για να μείνει εκτός του σχήματος», ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον πρωθυπουργό, προαναγγέλλοντας μια πολιτική αντιπαράθεση μαζί του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: